Σίμος: «Το μπάσκετ παντού είναι το ίδιο, οι αρχές είναι οι ίδιες»

28 December 2022

Ο Γιώργος Σίμος είναι από τους προπονητές που δεν φοβούνται να δοκιμαστούν και να διαχειριστούν νέες συνθήκες. Με το όνομα του έχουν γραφτεί και συνεχίζονται να γράφονται μεγάλες επιτυχίες στο συλλογο μας.

Μία από αυτές ήταν και άνοδος της ανδρικής μας ομάδας στην  Γ΄ Εθνική! Ιδιαίτερα, η Ελευθερία Μοσχάτου έπειτα από την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της χώρας το 2020 εξαιτίας του Covid-19,  τερμάτισε στην 2η θέση της Α’ ΕΣΚΑΝΑ έχοντας ρεκόρ 15-4.   Πλέον  αγωνίζεται  στα “σαλόνια” της Γ’ Εθνικής.

Ο έμπειρος προπονητής την έχει οδηγήσει σε μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, καθώς βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του 3ου ομίλου με ρεκόρ 7-2.  Με την Γυναικεία ομαδά έχει σημειώσει ήδη δύο νίκες επί του Πρωτέα Βούλας. Την μια στο πρωτάθλημα της Α1  Γυναικών (80-73) και την άλλη στο Κύπελλο όπου και κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» της πρόκρισης στο Final Four (55-62).

Ο ίδιος μας μίλησε για το πως βιώνει την διαχείριση των δύο τμημάτων, πως βλέπει την πορεία της γυναικείας  ομάδας αλλά και για τις δυνατότητες που διαθέτουν οι αθλήτριες του:

« Πρώτα πολλά πρέπει να πούμε πως παρέλαβα στα χέρια μου μια έτοιμη ομάδα. Ο κόουτς Δεσποτάκης μαζί με τον συνεργάτη του και νυν δικό μου, Στρατή Νιάνιο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Δεν παρέλαβα «καμένη γη» όπως το ονομάζουμε εμείς οι προπονητές!

Η ομάδα ήταν προπονημένη σε επαγγελματικά επίπεδα και το μόνο που προσπαθούμε να αλλάξουμε στην παρούσα φάση είναι κάποια κομμάτια τακτικής. Υπάρχει δυσκολία, δεν υπάρχει πολύς χρόνος αλλά το επίπεδο των κοριτσιών και κυρίως των Ελληνίδων είναι εξαιρετικό. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πολύ έξυπνες κοπέλες και κυρίως πρόθυμες και αυτό είναι που μετράει για μένα!

Αυτή την στιγμή προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Αρχικά θέλω να δω τι ζητάνε οι παίκτριες από εμένα και τι τους αρέσει. Δεν παύει να είναι ένας νέος χώρος για εμένα, ήμουν τόσα χρόνια στο αντρικό. Φυσικά το μπάσκετ παντού είναι το ίδιο, οι αρχές είναι οι ίδιες, μόνο οι επιβαρύνσεις διαφέρουν.

Όταν μου προτάθηκε να αναλάβω την Γυναικεία ομάδα στην αρχή δίστασα, έπειτα εφόσον βάλαμε τα προγράμματα κάτω και είδαμε πως δεν συμπίπτουν οι αγώνες και οι προπονήσεις είπα να το δοκιμάσω. Έχω την τύχη να έχω δυο αξιόλογους συνεργάτες δίπλα μου, τον Στρατή Νιάνιο και τον Αλέξανδρο Ζαρκαδούλα στο αντρικό που είναι δυο άριστοι επαγγελματίες και αγαπούν το άθλημα, οπότε ότι κι αν χρειαστώ ξέρω πως θα βρίσκονται εκεί να με βοηθήσουν».

 

Follow Us

Copyright © 2021 AO Ελευθερία Μοσχάτου WB | Powered by NICMEDIA