Σίμος: «Προτεραιότητα μας το Κύπελλο»

15 March 2023

Σήμερα η ομάδα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (18:30), ενόψει των πλέι όφ του πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ομαδας, Γιώργος Σίμος μίλησε για την ανοδική πορεία της Ελευθερίας καθώς και για τις Ελληνίδες παίκτριες, για την μετέπειτα συνέχεια, για το Κύπελλο αλλά και για τις ευκαρίες που δίνει στις μικρότερες ηλικιακά αθλητρίες.

  • Ακολουθούν τα πλέι οφ, ακολουθεί και το κύπελλο...  Τι βάζουμε ως προτεραιότητα;

Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό στα πλέι όφ , πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ένα παιχνίδι είναι. Έχουμε αρκετούς τραυματισμούς και κάποιες ιώσεις που μας έχουν πάει λίγο πίσω σε θέμα προπονήσεων. Θα πάμε έτοιμοι όμως να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, ο κυριότερος στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε για το κύπελλο. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τις Εσπερίδες για εμάς είναι καθαρά παιχνίδια προετοιμασίας.

Προτεραιότητα μας δεν είναι η κατάταξη, είτε 2ος είτε 3ος το ίδιο είναι για εμάς. Βγήκαμε δίκαια στην 3η θέση στο πρωτάθλημα και από εδώ και πέρα προετοιμαζόμαστε για την συνέχεια.

Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο καλύτερα γίνεται στην διοργάνωση, θέλουμε να περάσουμε στον τελικό. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, καθώς έχουμε μία ομάδα με πολύ καλές βάσεις και αν είμαστε υγιείς θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας.

  • Υπάρχει  κάτι που πιστεύετε ότι θα πρέπει να δουλέψετε στις προπονήσεις;

Οι προπονήσεις μας έχουν ένα στυλ συντήρησης, οι παίκτριες έχουν περάσει αρκετά όλη την σεζόν, έχουν μείνει λίγες οπότε στόχος μας δεν είναι να τις προπονήσουμε στα κόκκινα και να τις κουράσουμε με πληροφορίες αλλά να διατηρήσουμε την καλή πορεία που έχουν διαμορφώσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ανδρικό τμήμα, καθώς δύο φορές την εβδομάδα προπονείται με το γυναικείο. Θεωρώ πως αυτός είναι ένας μεγάλος παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην ανοδική πορεία των ομάδων.

  • Που οφείλεται η ανοδική πορεία των Ελληνίδων;

Δείξαμε την εμπιστοσύνη μας στις Ελληνίδες παίκτριες, τους μιλήσαμε με ειλικρίνεια, τους είπαμε την αλήθεια και στα σωστά αλλά και στα λάθη τους. Δώσαμε στις παίκτριες τον απαραίτητο χρόνο που χρειαζόντουσαν και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Κατά την άποψη μου η βάση των Ελληνίδων που έχουμε αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη, αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έχουμε τέσσερις κοπέλες 1ης γραμμής τις Λιλιάννα Καρακασίδου, Γωγώ Σταμάτη, Νεφέλη Στούπα και Ευαγγελία Νάτσκου. Έρχεται όμως και από πίσω το «διαμαντάκι»  της ομάδας μας, η 17χρονη Τζοάννα Ταμπάκου που έχει πολλά περιθώρια βελτιώσης.

Στηριζόμαστε και πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτήν, όλο το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να στηριχθεί στην Τζοάννα. Θεωρώ πως αυτή η παίκτρια με αυτό το μυαλό και το κορμί που διαθέτει αποτελεί το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

  • Στο Β΄ μέρος του πρωταθλήματος είδαμε να πρωταγωνιστούν στο παρκέ παίκτριες μικρής ηλικίας. Έχετε ανεβάσει από τα χαμηλά στρώματα κοπέλες στην γυναικεία ομάδα. Πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί αυτο; Ποιός είναι ο στόχος σας;

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να γίνεται από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν. Έχουμε ανεβάσει κάποιες κοπέλες από τις Κορασίδες στις Νεάνιδες, έχουμε δώσει και χρόνο συμμετοχής στους αγώνες. Αυτό είναι το υγιές κομμάτι.  Μου το είχε ζητήσει και η διοίκηση ότι θα πρέπει να «βγάλουμε»  κάποια δικά μας κορίτσια!  Βέβαια είναι αρκετά δύσκολο, θέλει αρκετή δουλειά γι΄ αυτό βρισκόμαστε όμως εδώ για να τις βοηθήσουμε.


Follow Us

Copyright © 2021 AO Ελευθερία Μοσχάτου WB | Powered by NICMEDIA